Vælg en side

tand udskiftningSkal du have udskiftet en tand med et implantat, krone eller bro? Læs med her og se hvilke muligheder du har. Mangler du en fortand eller hjørnetand? Så kan vores midlertidige tand være en billig og hurtig løsning, mens du venter på en permanent løsning.

Midlertidig tand når du mangler en tand

Der kan være flere grunde til du vil vælge at udskifte en tand. Din tandlæge vil måske foreslå det, hvis tanden har revner eller andre frakturer, der gør at den næppe vil kunne holde. Måske har du så store huller at der ikke er meget tilbage af den oprindelige tand.

En anden almindelig situation er når du har slået en tand ud. I nogle tilfælde kan man redde tanden, hvis du altså hurtig kommer til tandlæge med den. Men hvis det ikke lykkes er der ingen vej uden om at få tanden skiftet ud med en kunstig. Det kan så typisk være et implantat.

Hvis du ikke har råd til et implantat med det samme, så kan vores kunstige midlertidige tand være en mulighed for dig.

Lav selv en kunstig tand

Du kan købe vores kit til at lave kunstige tænder på forsiden. Når du bestiller modtager du et sæt med alt hvad du behøver. Selve tanden fremstilles i naturligt bionedbrydeligt materiale og hærdes ved hjælp af varme. Du modtager instruktion og skabelon. Når tanden er formet kan du farve den, så den passer til dine naturlige tænder. Til sidst sættes tanden på plads og i spænd mellem to naturlige tænder.

Vores midlertidige tand giver dig smilet tilbage, så du ikke behøver føle dig forlegen når du smiler og åbner munden. Det er ikke nogen permanent løsning, men det er en billig og nem måde at få en smileprotese.

På længere sigt anbefaler vi du taler med din tandlæge om hvilke andre muligheder du har.

Tand udskiftning hos tandlægen

Vi anbefaler at du også går til tandlægen når du har. Vores midlertidige tand er netop midlertidig.

Du har flere muligheder for at udskifte en tand:

  • Krone
  • Implantat
  • Bro

En krone er en kunstig tand i porcelæn, der specialfremstilles så den passer til lige netop dine behov. Det giver et rigtig flot resultat, som er umuligt at skelne fra en rigtig tand. Kronen limes fast ovenpå din naturlige tand. Det er ikke altid at det er muligt at få en krone, det kræver at der er en tand i første omgang. Hvis ikke du har en tand kan du få et implantat.

Et implantat  består af en titaniumskrue som du får sat fast i kæben. Der vokser den sammen med kæben og bliver en slags kunstig tandrod. På toppen sættes så en krone og det giver reelt en ny kunstig tand, der fungerer fuldstændig som en normal tand ville gøre. Det er også den dyreste løsning du kan få.

En bro er en porcelænskrone der holdes fast mellem to andre tænder, deraf navnet. Det kræver at man filer på de to tænder ved siden af, så derfor anbefaler tandlæger normalt ikke dette, hvis man har råd til et implantat. Det kan dog være en mulighed, hvis du allerede har krone eller implantat ved siden af. Der er det væsentlig billigere end at få lavet implantat og giver også et godt holdbart resultat.

Vi håber du har fået information og er blevet bedre klædt på til at få udskiftet din tand.