Vælg en side

tandproteseMangler du en tand, måske en fortand, en hjørnetand eller en af de små kindtænder? En tandprotese er en kunstig tand, der erstatter den midlertidige tand. Det kan være i form af en egentlig permanent ny tand eller, som er mere almindeligt, en midlertidig tand mens du får lavet et implantat eller bro. Der er flere muligheder, ikke alle betyder du skal til tandlægen. Læs med videre og se hvilke muligheder du har.

Hvad er en tandprotese?

En tandprotese er et lidt gammeldags udtryk der dækker over en eller flere kunstige tænder. Der er for eksempel en helprotese, som er det vi tidligere kaldte gebis. Så er der halvproteser og delproteser, der som navnet antyder kun dækker nogle tænder.

Og så altså en tandprotese.

Her får du en kunstig tand i erstatning for en tand der mangler eller er knækket. Det kan være en midlertidig tand eller er permanent tand.

Vi laver midlertidige tænder, altså midlertidige tandproteser. Vores tandprotese er en særlig smileprotese, der er beregnet til dig der mangler især en fortand eller hjørnetand. Altså, de tænder du viser i dit smil. Når du mangler en af de tænder, bliver de fleste forlegne, og det nedsætter livskvaliteten meget, når man skal gå rundt og tænke over sit smil. Det værste der kan ske er at du helt holder op med at smile af bare forlegenhed. Det går altså ikke.

Derfor skal du have en tandprotese

Vores midlertidige tænder er beregnet til at blive brugt fra et par måneder til et år. Det er i hvert fald holdbarheden. I den tid kan du bestemme dig for om du skal have en permanent løsning for den manglende tand. Det kan være et implantat eller en bro. Men nu har du i hvert fald tid til at tænke over det, uden at føle dig presset hos tandlægen.

Hvordan fungerer vores tandprotese?

Vi sælger en tandprotese du kan lave derhjemme. Du bestiller vores sæt og modtager det med materiale og instruktioner. Tanden formes efter instruktion og hærdes ved varme. Den kan også farves så den har samme farve nuancer, som tænderne omkring den. Materialerne til tanden er naturlige og bionedbrydelige. Tanden sættes fast i spænd mellem to andre tænder, helt uden lim.

Du skal regne med en holdbarhed på mindst 2-3 måneder, men tanden kan holde i op til et år, hvi9s den ikke udsættes for meget slid.

Det er super nemt og koster kun et par hundrede kroner. Tænk over det, hvis du ellers er ked af du ikke har råd til tandlægens dyre behandlinger. Vi har sat prisen på vores midlertidige tand, så alle skal kunne få deres smil tilbage og igen kunne le uden bekymring.

Hvad så bagefter?

Vores midlertidige tandprotese er som sagt midlertidig. På længere sigt bør du tale med din tandlæge om hvilke muligheder der er. Det afhænger af din situation og dit budget. Det du normalt vil få anbefalet er et implantat, men det kan også være en bro eller en krone i nogle tilfælde. Et implantat er den bedste, men også dyreste løsning. Det tager nogle måneder at få lavet, fordi den titanium skrue, der skal holde tanden på plads, skal vokse fast i dit kæbeben. Men tandlægerne bliver hurtigere og bedre til det, så prøv at tage en snak. Du skal dog regne med at et implantat koster adskillige tusinde kroner.

En bro er også en mulighed, men her må man så slibe på flere tænder for at lime broen fast. Det er ikke så smart, hvis du ellers har sunde og raske tænder. Der er jo ingen grund til at ødelægge dem også. Det er dog væsentlig billigere.