Vælg en side

midlertidig tandproteseEn midlertidig tandprotese er en kunstig, midlertidig tand, du kan få sat ind hvis du mangler en tand. Det er typisk når man mangler en fortand eller hjørnetand, at en midlertidig tandprotese er anbefalet. En fortand eller hjørnetand ses nemlig når du smiler og det kan få selv den bedste til at føle sig forlegen. Det giver hak i selvtilliden over længere tid. Så gør noget ved det og få dig en midlertidig tandprotese, det er ikke så dyrt som du tror. Især ikke hvis du køber vores billige, midlertidige tand. Læs med og find ud af hvordan du gør.

Hvad er en midlertidig tandprotese?

En midlertidig tandprotese er helt konkret en kunstig tand, typisk lavet i en form for plast. Når du går til tandlægen med en manglende tand vil tandlægen anbefale en permanent løsning, typisk i form af et implantat (en kunstig tand med titanium skrue). Det altså, hvis du har råd til et implantat, for det er en rigtig dyr fornøjelse. Alternativt kan du få en tandbro eller en tandkrone, men det er ikke altid det kan lade sig gøre.

Nu er der bare det ved det, at uanset om du vælger et implantat eller noget andet, så tager det noget tid inden det kommer på plads. Hvis du vælger implantat kan det tage flere måneder inden din titanium skrue er vokset fast i kæbebenet. I mellemtiden ville du så stadig skulle gå rundt med en manglende tand. Derfor får du så en midlertidig tandprotese.

Den midlertidige tandprotese hos tandlægen vil altså typisk være lavet i plast og sat fast med nogle bøjler omkring de andre tænder.

Vores midlertidige tandprotese er billig og nem at bruge

Vores midlertidige tandprotese er derimod lavet i bionedbrydelige materialer og sidder fast uden lim og bøjler.

Du bestiller et sæt fra os og får det i posten et par dage senere. I sættet er der alt hvad du skal bruge til at fremstille din tand. Du former tanden efter instruktionerne, så den får den form den skal have og hærder den med varme.

Når tanden er hærdet kan du farve den med den medfølgende farve. Det sørger for at tanden ikke ”står ud”, men har samme farve som de andre tænder. Til sidst sættes tanden fast, i spænd mellem andre tænder, helt uden lim.

Tanden har en holdbarhed på mindst 2-3 måneder, men hvis du passer ordentligt på den, så kan den holde helt op til et år.

Fordele ved en midlertidig tand

Der er flere fordele ved vores midlertidige tand frem for en midlertidig tandprotese hos tandlægen.

Prisen er den største og mest indlysende fordel. Det koster at gå til tandlægen også for at få lavet en midlertidig tandprotese. Vores kunstige tand koster knapt et par hundrede kroner. Det er en stor forskel i pris og gør at alle, uanset indkomst, kan få en midlertidig tand. Det gør at du kan tage dig tid til at undersøge markedet og finde ud af hvad du skal have lavet og hvor det skal laves. Det er nemlig meget nemt at føle sig presset til at sige ja til behandling hos tandlægen når du allerede er der.

Hvis du for eksempel vil vælge et implantat kan det virkelig godt betale sig at shoppe rundt. Det kan du gøre når du har vores kunstige tand. Lad være med at lade dig presse til at træffe en beslutning lige med det samme.

Vi håber at du er blevet klogere på hvad en midlertidig protese er og hvilke muligheder du har. I hvert fald håber vi, at du nu ved at der findes et billigt alternativ som alle har råd til, uanset indtægt.