Vælg en side

midlertidig fyldning apotekHar du knækket eller mistet en tand? Du kan få hjælp hos din tandlæge. Der er flere muligheder, fra en helt simpel fyldning til en egentlig kunstig tand med et implantat. Har du ikke tid eller råd til at gå til tandlægen, og mangler du en af de forreste tænder, så kan vores midlertidige tand være en mulighed. Det er billigt, nemt og varer i mindst 3 måneder. Så har du tid nok til at komme til tandlægen!

Kan man få en midlertidig fyldning på apoteket?

Du kan desværre ikke få en midlertidig fyldning på apoteket.

Det eneste sted du kan få lavet en midlertidig fyldning er hos din tandlæge. En midlertidig fyldning er billigere end en almindelig fyldning, men den skal altså laves hos tandlægen. Du kan gå til din almindelige tandlæge i dagtimerne. De har normalt akut-tider, hvis du for eksempel har mistet en fyldning eller du har slået noget af en tand.

Det eneste alternativ er hvis du har slået en tand helt ud, for eksempel en fortand eller hjørnetand, så kan du få vores midlertidige tand. Den kan du lave hjemme hos dig selv.

Sådan laver du en midlertidig tand

Vores midlertidige tand er ikke en fyldning. Det er en såkaldt protese, mere bestem en smileprotese, altså en kunstig tand. Du bruger den kunstige tand til at dække over hullet i mellem tænderne. De fleste af os, bliver jo meget forlegne, hvis vi mangler en tand i munden. Det gør at vi ikke får lyst til at smile og bliver selvbevidste på det område. Det går ikke. Derfor har vi lavet vores midlertidige tand, så du kan få smilet tilbage.

Det er meget simpelt at lave vores tand. Du bestiller vores kit fra forsiden og modtager så pakken med alt du behøver.

Tanden formes af det bionedbrydelige materiale og gøres fast ved hjælp af varme. Du får selvfølgelig instruktioner og skabelon med i købet. Når tanden er klar kan du farve den, så den passer til dine resterende tænder. Endelig sættes den fast, uden lim, imellem to af dine resterende tænder.

Nu har du så en naturtro tand, der gør at du kan smile og le igen.

Tanden holder mindst et par måneder, men hvis du passer ordentlig på den, kan den holde i op til et år. Det burde være tid nok til at du kan komme til tandlægen og få lavet en permanent fyldning eller ny tand.

Hvilke andre muligheder har du?

Tal med din tandlæge om hvilke andre muligheder du har, hvis du knækker en tand eller mister en tand. Der er flere muligheder, blandt andet implantat, bro eller krone. Hvilken du vælger afhænger blandt andet af din tands tilstand, men også dit budget. Derfor er det en god ide af en snak med en tandlæge, som du stoler på.

Implantat er den løsning de fleste tandlæger vil anbefale, men det er også en forholdsvis dyr løsning, hvor der skal fremstilles en titanium skrue og en porcelænskrone. Det koster alt sammen og derfor er det noget du må tage med i overvejelserne.

En bro kan være en mulighed, især hvis du har tænder der allerede har fyldninger eller kroner på. Tandlægerne kan nemlig ikke lide at bore i sunde tænder og det bliver man nødt til med en bro. Men hvis du alligevel har kunstige tænder ved siden af er det jo ikke noget problem.

En tandkrone kan være nok hvis bare du har knækket en tand. Her sætter man så kronen på ovenpå den knækkede tand.