Vælg en side

manglende fortandMangler du en fortand efter en ulykke eller af andre årsager? Det er meget ubehageligt at mangle en fortand. Ikke mindst fordi du bliver forlegen når du smiler og det er altså ingen måde at leve på. Det går ud over selvtilliden, når man ikke kan smile og folk begynder at undre sig. Heldigvis kan du selv gøre noget ved det.

Vi tilbyder selv midlertidige tænder, som du kan lave derhjemme. Det er hurtig, nemt og billigt og så kan du udskifte tanden som du har brug for det. Det mener vi er en rigtig god løsning for dig der enten ikke har råd til en dyr løsning hos tandlægen eller som skal vente på det.

Kunstig tand til en manglende fortand

Der er flere muligheder for at erstatte en manglende fortand. Hvis kun noget af tanden mangler, altså fordi den er knækket, så kan en tandkrone være den bedste løsning. Det kan du læse mere om senere i dette blogindlæg.

Hvis hele tanden mangler, for eksempel fordi den er blevet slået ud, så vil din tandlæge oftest anbefale et implantat. Et implantat er en skrue i titanium der sættes fast i kæben og på den sættes så en porcelænskrone. Det giver et meget flot og holdbart resultat, men det er også temmelig dyrt, for nu at sige det lige ud.

Hvis nu ikke du har råd til tandlægen lige nu og her, så synes vi du skulle prøve vores midlertidige tand.

Vores kunstige tænder er så billige at alle kan være med og du kan lave dem selv derhjemme. Du bestiller vores kit med alt hvad du behøver og følger instruktionerne. Tænderne udformer du ved hjælp af varme. Materialet er 100% bionedbrydeligt og sikkert at bruge. Når tanden er udformet, farver du den så den matcher og så kan den sættes fast – helt uden brug af lim. Det fungerer, det er nemt og det giver en naturtro tand.

Prøv det. Du kan få smilet tilbage og det koster dig næsten ingen ting.

Implantat eller tandkrone

Vores kunstige tand til en manglende fortand er en god midlertidig løsning. Du slipper for at have et hul i dit smil, mens du venter på en permanent løsning.

På længere sigt bør du nemlig tale med din tandlæge om at få lavet enten et implantat, en bro eller en tandkrone. Hvad du vælger, er noget du må tale med din tandlæge om. Der er fordele og ulemper ved hver løsning og det er ikke altid at du for eksempel kan nøjes med en tandkrone.

Et implantat er oftest det din tandlæge vil anbefale, fordi det giver det flotteste og mest holdbare resultat, men prisen er også derefter. Der er dog ofte mulighed for at dele regningen op. Mens du får lavet implantat kan der gå flere måneder indtil titanium skruen er vokset fast. I mellemtiden vil du så få lavet en såkaldt smileprotese af den tand du mangler. Det er præcis den samme metode som med vores tand, men måske sat fast med bøjler eller lim i stedet for.

En bro kan også være en mulighed, især hvis nogen af de tilstødende tænder allerede har været plomberet eller rodbehandlet. Tandlægerne kan nemlig ikke lide at file på raske, sunde tænder og det bliver man nødt til når man laver en bro. Dog er en bro et væsentlig billigere alternativ til et implantat og det er jo også noget der skal med i overvejelserne. Vi håber du er blevet lidt klogere efter at have læst dette indlæg.