Vælg en side

lav selv kunstige tænderHar du mistet en tand og nu er der et hul når du smiler? Måske er det endda en fortand du har mistet? Det er ikke sjovt at miste en tand eller mangle en tand. Især da ikke, hvis det er en tand der ses når du smiler. Det kan hurtig gøre selv den bedste forlegen og forsigtig med at smile og det kan jo aldrig være meningen.

I dette blogindlæg vil vi fortælle lidt om hvilke muligheder du har for selv at lave kunstige tænder derhjemme. Det kan du nemlig med vores midlertidige tand. Det er faktisk meget nemmere end de fleste tror og så er det også meget billigere end den dyre tur til tandlægen.

Lav selv kunstige tænder – sådan gør du

En tand er ikke sådan lige at erstatte. Den er jo lavet i hårdt, porøst materiale, som gerne skal holde hele livet. Hvis du går til en tandlæge og beder om en ny kunstig tand, så vil forslaget næsten altid være, at få en tandkrone i porcelæn. Det giver et meget flot og naturtro resultat, der samtidig er meget holdbart.

Der er så bare lige det ved det, at det kræver avanceret teknologi og uddannelse at lave en sådan krone. Nå ja, og så bliver de fleste tandkroner i dag lavet i Kina. Så det med at lave en tandkrone derhjemme er desværre ikke realistisk.

Hvad kan du så selv gøre?

Vi kan tilbyde en midlertidig kunstig tand, der fremstilles i naturlige, nedbrydelige materialer. Du bestiller dit kit og modtager det med posten. Kittet indeholder materiale, skabelon og instruktion, til at du selv kan forme en kunstig fortand.

Det tager kun 10 minutter og når tanden er færdig kan du farve den, så den passer til resten af dine tænder. Det er faktisk ikke ret svært.

Du sætter tanden på plads mellem to andre tænder og der sidder den så fast. Vi anbefaler dog at du tager tanden ud når du spiser. Den kunstige tand har en holdbarhed på mindst 2-3 måneder, hvorefter du kan erstatte den med en ny. Til vores priser er det til at betale for alle. Hvis du passer ordentlig på tanden, kan den dog holde op til 1 år.

Din nye tand er dog kun en midlertidig løsning. For en permanent løsning bør du tale med din tandlæge. Men vores midlertidige tand er så billig at alle, uanset indkomst, kan få en naturtro erstatning og ikke behøver skamme sig over en manglende tand. Det gør en kæmpe forskel at du kan smile frit uden at skulle være forlegen.

Begrænsninger ved lav selv kunstige tænder

Det er dog ikke alt du kan bruge vores kunstige tand til. Du kan ikke lave en stor kindtand, som du bruger til at tygge med. Vores kunstige midlertidige tand er kun beregnet til fortænder, hjørnetænder og de små forreste kindtænder. Tanden kræver desuden at der er to rigtige tænder på hver side, da de skal bruges til at holde tanden fast. Mangler du to tænder ved siden af hinanden kan du ikke bruge vores tand.

Andre muligheder for kunstige tænder

Vi tilbyder en naturtro kunstig tand til midlertidig brug. Du kan lave den derhjemme og nemt udskifte når den bliver slidt. Men på længere sigt vil det være bedst for dig at få lavet en permanent løsning hos tandlægen. Det kan være i form af et implantat, en tandkrone eller en bro. Tal med din tandlæge om hvad der er bedst for dig. Uanset hvad du vælger vil der være noget ventetid og her kan du bruge vores kunstige tand mens du venter. Vi håber du får glæde af den.