Vælg en side

kunstig fortandMangler du en fortand? Det kan du nu gøre noget ved, billigt og nemt, uden at skulle betale et dyrt implantat. Vores midlertidige kunstige fortand er lavet netop til dig der mangler en fortand. Læs med og find ud af hvordan det fungerer og hvilke andre muligheder du har.

Få smilet tilbage med en kunstig fortand

Det er ikke sjovt at mangle en fortand. Det gør selv den bedste forlegen og forsagt med at smile og le. Det skal du i hvert fald ikke være, for du kan få en kunstig fortand for kun et par hundrede kroner.

Vores midlertidige tand er lavet i bionedbrydelige materialer og kan fremstilles derhjemme på kun 10 minutter.

Med en midlertidig tand kan du tage dig god til at finde ud af hvad du skal have lavet af permanente løsninger.

Hvordan fungerer vores kunstige fortand?

Vores kunstige fortand er en midlertidig tand. Den er beregnet til at ”lukke hullet”, så du ikke længere går rundt og er forlegen ved at smile og le. En sådan midlertidig kunstig tand kaldes også for en ”smileprotese”, netop fordi det er en tandprotese, der giver smilet tilbage.

På længere sigt bør du tale med din tandlæge om at hvilke muligheder der er. Det er typisk et implantat eller tandbro. Det kan du læse mere om i bunden af dette blogindlæg.

Når du bestiller vores midlertidige tand får du et fuldt sæt med alt hvad du behøver. Tanden fremstilles ved hjælp af instruktion, skabelon og varme. Hele processen tager kun 10 minutter, hvorefter du kan farve tanden, så den matcher dine andre tænder. Til sidst sætter du tanden fast ved at sætte den i spænd mellem de to tilstødende tænder. Du behøver derfor ikke bruge lim.

Tanden har en forventet holdbarhed på mindst 2 til 3 måneder, men den kan holde op til 1 år, hvis du passer ordentligt på den. Derfor anbefaler vi du ikke spiser med den.

Det er en billig, naturtro løsning, der giver dig ro på, så du kan finde ud af hvad du skal gøre på længere sigt.

Implantat – er det noget for dig?

Hvis du går til tandlægen med en manglende tand vil du næsten altid få foreslået et implantat. Det er en tandkrone i porcelæn (altså en kunstig tand), der sættes fast på en titanium skrue, der indsættes i din kæbe. Det er altså en større process, hvor titanium skruen skal vokse fast i dit kæbeben. Det tager normalt flere måneder.

Et implantat giver et meget flot og naturtro resultat, der desuden er lige holdbart som en naturlig tand. Ulempen er at det også er meget dyrt. Det kan sagtens koste 10-20 tusind kroner – eller mere.

Det er der mange der ikke umiddelbart har råd til.

Det er her vores kunstige tand kan gøre en forskel. Den koster kun et par hundrede kroner og det har alle råd til. Med en kunstig tand kan du tage dig god tid og undersøge markedet. Der er nemlig stor forskel på hvor du får lavet din tand. Du kan for eksempel undersøge priserne i udlandet. Uanset hvad du vælger, bør du ikke føle dig presset af din tandlæge. De har nemlig også en interesse i at få sat dig i gang hurtigst muligt med en dyr behandling.

Der findes også andre muligheder, blandt andet tandbro, men det er ikke så populært, da man her skal file på flere tænder for at få sat det op. Men sørg for at få en second opinion og vær ikke bange for at sige fra, hvis du føler det går for stærkt.

Vi håber du er blevet klogere på hvilke muligheder du har med at få en kunstig fortand.