Vælg en side

falske taenderFå dit smil tilbage med en kunstig tand. Der er ingen grund til at gå rundt og føle sig utilpas over at mangle en tand. Med vores midlertidige tandproteser eller ”falske tænder”, kan du nemt, billigt og hurtigt få en kunstig tand. Læs med hvordan du gør her.

Hvad er kunstige og falske tænder?

Når man mister en tand, især hvis det er en fortand, er det vigtigt at få lavet en kunstig tand til at erstatte den. De fleste mennesker føler sig meget utilpas ved at mangle en synlig tand. Det går måske nok en overgang, hvis det er en kindtand, men en fortand eller hjørnetand der mangler er meget synlig og får dig til at føle dig forlegen.

Løsning er at få en kunstig tand. 

Der findes i dag flere muligheder for falske tænder:

  • Tandprotese
  • Implantat
  • Bro

Prøv vores midlertidige tænder

Hvilken en du vælger er noget du bør tale med din tandlæge om. Det er dog vigtigt at kende forskel. Her hos MidlertidigTand.dk sælger vi midlertidige tænder, såkaldte tandproteser, som du kan lave derhjemme. Du får et kit med et særligt stof, som du former efter en skabelon. Det giver en kunstig tand du kan sætte fast og det er billigt.

Vi sælger altså tandproteser også kaldet smileproteser, netop fordi de bruges til at få smilet tilbage, når man har mistet en fortand.

En smileprotese er altså noget du kan lave derhjemme. Det er nemt, billigt og sikkert og du behøver ikke til tandlægen for at få det lavet. Du laver den falske tand i materiale der er biologisk nedbrydeligt. Når tanden er fremstillet kan du farve den, så den matcher de andre tænder. Du får en udførlig guide til begge dele, så du får det bedste resultat. Tanden holder i flere måneder, i nogle tilfælde endda op til et år.

Permanente falske tænder

Implantater, broer og tandkroner er permanente løsninger til mistede tænder. Det er forholdsvis dyre procedurer fordi der skal fremstilles kunstige tænder i porcelæn. I tilfældet med implantater skal der desuden bruges titanium skruer.

De fleste tandlæger vil i dag anbefale at man får lavet implantater, da dette giver det bedste, flotteste og mest holdbare resultat. Et implantat er en titaniumskrue der sættes ned i kæbeknoglen, hvor den med tiden vokser fast. Den bliver altså en slags kunstig tandrod. Ovenpå på den sættes en porcelænskrone, så resultat nærmest bliver en ny tand. Det er en proces der tager noget tid og koster en hel del penge.

Et billigere alternativ er en tandbro, hvor man sætter en porcelænskrone fast på en ”bro” mellem to andre tænder. Ulempen er at man så må file og derved ødelægge de to andre tænder. Tandlægen vil normalt derfor anbefale et implantat, fordi det bevarer de naturlige tænder. En undtagelse er hvis du allerede har kroner eller store fyldninger i de nærmeste tænder. Her kan en bro så være en mulighed, fordi du ikke ødelægger de naturlige tænder.

En tandkrone laves i porcelæn eller kompositmateriale, hvor porcelæn giver det klart flotteste resultat. Hvis man har knækket noget af en tand er en krone en mulighed. Her kan kronen så sættes ovenpå og rundt om tanden, så den kapsles ind og bliver styrket. Tandkronen skal specialfremstilles og det tager noget tid, oftest en uge eller to. 

Få smilet tilbage med vores midlertidige tænder

Vores midlertidige tænder kan laves derhjemme, nemt og billigt. Der er derfor ingen grund til at gå rundt med en manglende tand og føle sig utilpas når du smiler og ler. Lav en ny tand derhjemme og få smilet tilbage. Det er super nemt!